top of page
ringatologo.png

RINGATÓ

Vedd ölbe, ringasd, énekelj

Sok magyarországi település után immár Freiburgban is van “Ringató ® ”, a Magyarországon nagy sikerrel folytatott,  védjegyhez kötött kisgyermekkori zenei nevelési program. Lényege, hogy a kisgyermekeket (sőt már kisbabákat is)  rendszeresen életkoruknak megfelelő zenei környezetbe vigyük.  Ezt úgy érjük el, hogy a jelenlévő édesanyákkal/édesapákkal  közösen játékokat, mondókákat játszunk, magyar népdalokat énekelünk. Hellyel - közzel bevonunk eg y - egy hangszert is, de a módszer lényege az édesanya/édesapa éneke, a vele való testi  kapcsolat során átélt, közös játékhoz kapcsolódó zenei élmény.  A program segít a magyar nyelv tanulásának előkészítésében is.  A freiburgi Ringató ® foglalkozásait

A Ringató Freiburg - St. Georgenben szombatonként 11-töl megy, 45 perc. 

A cím: Georgssaal, Freiburg-St. Georgen, Hartkirchweg 50b.

Kapcsolat: schellcs@web.de

Ringató Óvoda Iskola: Über uns
000000000 fmbkujoldalovoda.jpg

FREIBURGI MAGYAR ÓVODA

A Freiburgi Magyar Óvoda 2007 szeptembere óta működik. Többek között azért jött létre, hogy a Freiburgban vagy környékén élő magyar származású gyermekek lehetőséget kapjanak magyar gyerekekkel is játszani, egymás között magyarul beszélni, magyar mondókákat, dalokat, verseket, játékokat és magyar ünnepeket, szokásokat is megismerni.

Az óvoda a baden-würtembergi hivatalos szorgalmi és iskolai rendhez igazodva heti 2x45 percben, szombatonként 10 órától 11:30 óráig van megtartva.

A foglalkozások helyszíne az

ALPADIA Freiburg, Werthmannstraße 18

Ringató Óvoda Iskola: Über uns
iskola.jpg

FREIBURGI MAGYAR ISKOLA

2006 szeptemberétől hetente egy alkalommal, (szombat délelőttönként 10-11:30) randizhatnak egymással Freiburg belvárosában magyar és magyar származású szülők gyerekei, (de őket a helyszínre fuvarozó szülők is;), ahol a magyar tanító nénik árgus szemeinek felügyelete alatt sajátítják el a magyar betűvetést, szántást, aratást... úgy, hogy közben gyakran fakadnak dalra, pihenésként mondókákkal fűszerezett játékra, az ügyeskedőket pedig mindannyiszor a megszokott, jól kiérdemelt jutalom-édesség várja!

A foglalkozások helyszíne az

ALPADIA Freiburg

Werthmannstraße 18

Ringató Óvoda Iskola: Über uns
bottom of page