top of page

Programok

PROGRAMELŐZETES

Mindenkit szeretettel hívunk

övetkező freiburgi istentiszteletre

2021.november 7-én, vasárnap 15 órakor

a következő freiburgi istentiszteletre Helyszín: Johanneskirche, Merzhausen, Sankt-Galler-Straße 10a

majd 16.15kor

közös gyertyagyújtásra és imára elhúnyt szeretteinkért

a Freiburgi Központi TemetőbenTalálkozunk a temető főbejáratánál 16.15-kor, a templomtól autóval elvisszük mindazokat, akik nem tudnak tömegközlekedéssel eljutni a temetőbe!

A temetőlátogatás után lehetőség nyílik közös kávézásra, beszélgetésre.

 

Kedves Olvasó! Mozgalmas vasárnapunk lesz, amire sok szeretettel hívunk meg Téged, családodat és barátaidat is.

1) Laci bácsi (Péter-Györgyi László) és Debó néni (Földvári Debóra) zenés, énekes hittanórát tart a freiburgi és a freiburg környéki gyerekeknek családias környezetben.

Jelentkezés a pontosabb szervezés érdekében: 01573-8340440 (Péter-Györgyi László) vagy privát üzenetben

Időpont: 2021. november 7. 12.00-13.30 óráig

Helyszín: Merzhausen, Am Rohrgraben 6, (a csengőn álló név: Heine)

2) A következő magyar nyelvű istentiszteletünk, amelyre minden felekezetből szeretettel várjuk a látogatókat, szintén most vasárnap lesz.

Időpont: 2021. november 7. 15.00-15.45 óráig

Igehirdető: Földvári Debóra, a kolozsvári Református Teológiai Intézet hallgatója

Helyszín: Merzhausen, Johanneskirche, Sankt-Galler-Straße 10a

3) Halottak napja alkalmából közös temetőlátogatás keretében gyújtjuk meg az emlékezés gyertyáit és mondunk imát elhunyt családtagjainkért, barátainkért, ismerőseinkért. Felkeressük az itt nyugvó egyesületi tagjaink sírhelyeit is. Kérjük, mindenki hozzon magával mécsest, gyertyát!

Találkozunk a Freiburgi Központi Temető főbejáratánál 16.15 órakor /Hauptfriedhof, Friedhofstr 8/

Megközelítés: a 2-es villamossal, "Hauptfriedhof" megálló.

A temetőtátogatás után betérünk egy közeli kávézóba beszélgetésre.


 

MEGHÍVÓ \"Egyesített Bibliaolvasó\" (EBO) bemutatójára Elkészült a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán 2018-2021 között folyó projekt eredménye, a Hermeneutikai Kutatóközpont Intézet kutatócsoportja https://btk.kre.hu/index.php/2015-12-05-09-31-20/kari-kutatocsoportok/846-egysegesitett-bibliaolvaso-kutatocsoport.html munkája, az \"Egyesített Bibliaolvasó\" (EBO). https://ebo.kre.hu/ AZ EBO célja, hogy lehetővé tegye a Biblia egyes fordításainak azonos felületen történő párhuzamos olvasását, illetve különféle fordítások és a Biblia eredeti szövegeinek összevetését. Továbbá lehetőséget nyújt több felekezet napi igéjének követésére is, azok párhuzamos olvasásra, s ezáltal elősegíti az felekezetek közötti párbeszédet is. A honlap bemutatója: 2021. november 2-án kedden 18 - 19 óra között lesz a KRE BTK Reviczky u 4. I. emelet Buda Béla teremben a Károli Közösségi Napok keretében. A bemutatóra zoom-linken is lehet csatlakozni. https://us02web.zoom.us/j/86308243671 Megnyitó: Dr. Horváth Géza dékán Köszöntés: Gáncs Péter ny. evangélikus püspök, a Magyar Bibliatanács elnöke Komparatív bibliaolvasás. Hogyan segítheti az EBO a bibliaolvasókat, a lelkészeket, a teológusokat? Dr. Fabiny Tibor egyetemi tanár, a projekt vezetője Hogyan készült el és hogyan épül fel az EBO? Továbbfejlesztési lehetőségek. Király Levente Zoltán, református lelkész, programozó Hogyan segítheti az EBO a nyelvészek, fordítók munkáját? Dr. M. Pintér Tibor, egyetemi docens, alprojektvezető Hozzászólások, kérdések a projekt résztvevőihez. (Technikai jellegű megjegyzés: ha a számítógépen a böngészőjükkel már korábban letöltötték a linket, azok az újabb változatot esetleg hálványan látják. Ennek kiküszöbölése: Ctrl + F5 vagy Ctrl + Fn + F5. Az EBO bemutatására az ugyanitt 17 órakor kezdődő, a Magyar Bibliatársulat

és a Kálvin Kiadó gondozásában megjelent, A mai magyar helyesírás szerint revideált Károli Biblia („Károli 21”) bemutatása után kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

6 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comentários


bottom of page