top of page

MAGYAR FILMKLUB

Szeretettel hívunk mindenkit a január 20-án 19.00 órakor a Quartierstreff 33-ban megrendezésre kerülő magyar filmklubra!

Az Akik maradtak Tóth Barnabás 2019 -es 83 perces színes filmdrámája, amely F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című műve alapján készült Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével. A film két traumás, holokauszt-túlélő barátságát, lelki egymásra találásának szépségeit és nehézségeit meséli el, akiknek kapcsolata segíti őket a gyógyulásban.


Az alkotás, amelyet Magyarország nevezett a 2020-as Oscar-díjra a legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában, felkerült a legjobb 10 filmet tartalmazó rövidített listára.

Világpremierje 2019. Augusztus 30-án volt az Egyesült Államokbeli 46. Telluride-i Filmfesztiválon.



A játékfilm előtt bemutatjuk Tóth Barnabás 2013-ban készült, hatalmas sikert aratott rövidfilmjét:

Újratervezés címmel




Az egyik legnézettebb magyar rövidfilm szívszorítóan életszerű képet fest egy idős házaspár mindennapjairól - és az őket a folyamatos zsörtölődés ellenére is összekötő szeretetről.





Minden új év kezdete egyben az újrakezdés, az újratervezés időszaka is. Ezen aktualitásból tűztuk januári Filmklubung "live" programjára Tóth Barnabás e témakört érintő nagyszerű filmjeit. Várjuk a Filmklubra mindazokat is, akik esetleg a filmeket már online megtekintették!



2 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page