top of page

MAGYAR FILMKLUB - 2023.10.27. PÉNTEK 19.00

Kedves Egyesületi Tagok!

Kedves Filmkedvelő Barátaink!


2023. október 27-én, pénteken 19 órai kezdettel ismételten Magyar Filmklub lesz a Quartierstreff 33-ban (Wannerstraße 33.).

Vetítésre kerül

Megáll az idő


Színes magyar filmdráma, 96 perc - 1981


FILMINFÓ


A film kezdete az 56-os forradalmat idézi. Köves és Bodor egy éjszaka elássák fegyvereiket. Köves elmenekül az országból, hátrahagyva feleségét és két fiát, Gábort és Dinit. A hatvanas évek elején folytatódik a történet, amikor a börtönből szabadult Bodor lesz a család fenntartójává és a két fiú nevelőjévé. A srácok életére és érvényesülési lehetőségeikre rányomja bélyegét a külföldre emigrált apa személye. Barátaik is a kamaszkor jellegzetes érzéseivel küzdenek, miközben átlengi életüket a szex és a rock and roll, azaz a fiatalos lázadás energiája. Egy nap úgy döntenek, ők is lelépnek a szürkeségbe borult országból.

"Ha létezik magyar kultfilm, az minden bizonnyal a Megáll az idő. Az alkotógárda – amelyet Gothár Péter, Bereményi Géza és Koltai Lajos neve fémjelez – önmagában is garancia a minőségre, mégsem csak emiatt említésre méltó a szóban forgó mozi. Frappáns szállóigéi, kegyetlen nosztalgiája és a benne foglalt nemzedéki problémák mind-mind filmművészetünk megkerülhetetlen darabjává teszik."


Rendező: Gothár Péter

Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter

Szereplők: Őze Lajos, Rajhona Ádám , Jordán Tamás, Znamenák István, Jozef Kroner, Honthy Hanna, Szabó Gyula, Szabó Éva A filmvetítés után elbeszélgetünk egy pohár bor mellett. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

33 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page