top of page

Magyar Filmklub

2022 május 27. 19:00 órakor a Quartierstreff 33 -ban (Wannerstr. 33, 79106 Freiburg)

A program időtartama: 2 óra 45 perc.

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Bemutató dátuma: 2021. szeptember 2. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
 

Herendi Gábor: Évek óta nem tudok labdába rúgni a magyar filmgyártásban

1984-ben szerzett diplomát a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. Egyetemi évei alatt már amatőr filmesként dolgozott. 1985-1991 között a Semmelweis Egyetem Fogpótlástan Klínikáján volt tanársegéd. 1991-től feladva fogorvosi hivatását a BBDO Budapest reklámügynökség kreatív igazgatója volt. 1993-1995 között az Akció Reklámügynökség kreatív igazgatója volt. 1994-ben megalapította saját filmgyártó cégét a Skyfilm Stúdiót. 1996 óta szabadúszó reklámfilmrendező is. 2001-ben rendezi meg első nagyjátékfilmjét, a Valami Amerikát, ami az év legnézettebb filmje lesz a közel 600 ezer nézőjével. Ő rendezte a nagy sikerű magyar, Kincsem című filmet is, valamint a Valami amerika 2 és a Valami amerika 3 filmeket.

Párkapcsolatban él, egy fia és egy lánya van.


Bűnös város: Nem kapott támogatást, saját pénzből forgatott NER-kritikus politikai szatírát

Bugarszki Zsolt "Annyit" című podcastja

TELEX : A Kincsem és a Toxikoma rendezője kellett ahhoz, hogy elkészüljön a NER legközérthetőbb kritikája

KeLjfeLJancsi 2021.11.02 | Herendi Gábor a Bűnös város keletkezéséről


 

Molnár Áron vagyok, színész, aktivista és ez a két dolog nagyon szépen megfér egymás mellett. Hat évig voltam a Vígszínház tagja, négy éve vagyok szabadúszó. 2018 februárjában alapítottam a noÁrt. A noÁr eleinte “csak” egy zenei formáció volt, mostanra viszont egy dinamikusan fejlődő mozgalommá nőtte ki magát. Felelősnek érzem magam abban, hogy milyen lesz a társadalom, amiben a jövő generációja felnő és múlik rajtam az is, hogy Magyarország, egy nyitottabb és szabadabb országgá válik, ahol kritikusan gondolkozni és cselekedni állampolgári kötelességünk lesz. A noÁr mozgalomban a kreatív rész az én asztalom: számok, klipek, akciók, mozgósítás. Akkor vagyok igazán boldog, amikor ezt csinálhatom! 

Nyírbátorban születtem 1970-ben. Édesanyám óvónő, édesapám cukrászként dolgozik. 1998-ban a Képzőművészeti Főiskolán szereztem tervezőgrafikusi diplomát, színészetet soha nem tanultam. Vajdai Vilmos ajánlására kerültem a Tilos az Á-ba csaposként, ahol közösen megalakítottuk a Tilos az Á performance színházat. Első színházi szerepemet Csányi Jánostól, a Bárka Színház igazgatójától kaptam. Elsõ mozis sikeremet Herendi Gábor, Valami Amerika filmjének köszönhetem. Ami ezután történt, az már történelem. :)


Szabó Győző Toxikoma - Tíz év drogvallomásai - Csernus Imre jegyzeteivel

El akarod olvasni ezt a könyvet. Mert nem akarod, hogy drogos legyen a fiad. Vagy éppen azért, mert függő a lányod. Mert iszonyúan vonz a mámor, vagy mert kegyetlenül taszít a cucc, mégis mindennap beadod magadnak. Vagy csupán tudni szeretnéd, megéri-e tisztának maradni. Szabó Győző színész tíz évig volt szerhasználó, majd a kétezres évek elején...

 

HÍRDETÉS

Liebe Kolleginnen und Kollegen,

ich suche dringend eine/einen Dozentin/en für den folgenden B1 Abendkurs. Hätte jemand von euch Kapazität den Kurs zu übernehmen? Oder habt ihr vielleicht jemanden in eurem Bekanntenkreis, der gerne in Abendkursen unterrichtet?


Hier sind einige Infos zum Kurs:


Abendkurs B1:

ab 17. Mai 2022 bis (08.) September 2022

  • Dreimal pro Woche, 3 x 90 Minuten, 18.30 - 20.00 Uhr

  • dienstags - Präsenz, mittwochs - online, donnerstags - Präsenz

  • in kleinen Gruppen, min. 4 - max. 6 Teilnehmer*innen

  • Dauer: 102 Unterrichtseinheiten - 4 Monate (17 Wochen) für eine komplette GER-Stufe

  • Voraussetzung: regelmäßige Bearbeitung der Hausaufgaben, Laptop, Zoom

  • Schwerpunkte: Grammatik, Sprechen, Schreiben, Lese- und Hörverstehen

  • Individuelle Lernberatung und Erfolgskontrolle

  • Einstieg nach einem Einstufungstest jederzeit möglich

  • Honorar: 20 € pro UE, ca. 500 € im Monat

Könntet ihr eventuell die Nachricht an Bekannte weiterleiten? Jede Art von Unterstützung, die Nachricht zu verbreiten, würde mich freue

Mit freundlichen Grüßen Melinda Kovács-Celik

71 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page