top of page

Kirándulás - Ravennaschlucht - 2023.05.21. vasárnap

Kedves Egyesületi Tagok!

Kedves kirándulni vágyó Barátaink!

Kirándulást teszünk a Fekete-erdőbe. A cél a Ravennaschlucht megtekintése.

Találkozunk 9:40-kor a Freiburgi Főpályaudvaron a jegyautomatáknál. Indulás a 9:57-es vonattal, mellyel 10:30-ra érünk Hinterzartenbe.


Innen egy körülbelül 10 km-es gyalogtúra vár ránk, mely könnyed, közepes-lassú tempóban 4-4,5 órát vesz igénybe. Az út egy rövid szakaszt leszámítva nem nehéz, így bátran ajánljuk minden lelkes túrázni és kimozdulni vágyónak. Az említett, körülbelül 1 km-es erdős szakasz egy kicsit meredekebb lépcsős ösvény, ám ez ne tántorítson el senkit, ráérősen könnyen abszolválható. Kompenzálásképpen pedig szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk.

A gyalogtúrát követően igény szerint be lehet ülni kávézóba/fogadóba/vendéglőbe egy kirándulást megkoronázó ételre-italra. A vonatok visszafelé is 20 percenként közlekednek, így azt a Hinterzartenbe történő visszaérkezésünktől is függővé tehetjük.


A helyi időjárás változékonyságából kiindulva esőkabátot érdemes hozni magunkkal, de reméljük, nem lesz rá szükség. Különben is akkor túrázunk, ha jól esik!


További információ és egyéb felmerülő kérdés esetén kérjük, írjanak a csrepka997@gmail.com e-mail címre vagy hívják a +3620 372 3448 telefonszámot (Csrepka Márton, KCSP ösztöndíjas)


Üdvözlettel:

A szervezők
61 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page