top of page

Karácsony és Új Esztendő


Kosztolányi Dezső: Karácsony


Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény aranylik a kalácson, a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba ezüst tükörből bókol a rakott fa, a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve… Csak a havas pusztán a néma csöndbe sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.


Örömteli, szeretetteljes karácsonyi ünnepet és boldogságban, sikerekben gazdag, áldott új esztendőt, jó egészséget kívánunk egyesületi tagjainknak, közösségünk barátainak, támogatóinak!

Az FMBK vezetősége


 
Magyar Filmklub és Óév búcsúztató

2021 december 30. 19:00 órakor, Quartierstreff 33Pesti balhé magyar akció-vígjáték, 104 perc, 2020 - Lóth Balázs filmje

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.

Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.

De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…


A Másnaposok szellemében készült, de hazai ízekkel és remek magyar színészekkel teli vígjáték a nyári moziszezon biztos befutójának ígérkezik.9 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comentários


bottom of page