top of page

Iskola nyitás * Körlevél * Magyar Filmklub

Kedves Szülök, Nagyszülök!

Kedves Gyerekek!

Nagy örömmel adjuk közre a hírt, hogy a héten ismét megnyitja kapuit az Alpadia nyelviskola, s így megkezdödhet hosszú szünet után a Freiburgi Magyar Iskolában is az oktatás!

Az elsö tanítási nap:

június 27., szombat, 10-11.30 óráig,

a következö tanítási napok pedig

július 4., 11., 18.,

július 26-án, vasárnap délután pedig "Családi nap" lesz ismét a littenweileri "Tannenberghütte" grillezöben.

Reméljük, mindannyian jól viseltétek az elmúlt hetek megpróbáltatásait, bezártságát, és egészségesek maradtatok!

Bízunk benne, hogy egy gyerek sem nem marad le a további oktatásról, hanem örömmel és hiánytalanul visszatértek az iskola - részben megszépült és megújult - padjai közé, ahova a pedagógusok a régi szeretettel várnak Benneteket vissza!

Mindannyiunk egészségének megörzésére egy ú.n. "higiéniai terv"-et dolgoztunk ki (HYGIENEPLAN), amely az Alpadia nyelviskola épületében érvénybe lépett szigorú higiéniai elöírások valamint a Baden-Württemberg Kultuszminisztériuma által elöírt járványmegelözö, iskolára-óvodára kötelezö utasítások ötvözete. Ezen elöírások, melyeknek betartását a pedagógusok különös gonddal és elövigyázatossággal felügyelik, az iskolában érvényes Házirendünk részét képezik mindvégig a járványveszély idejére.

A "Hygieneplan"-t a szülöknek a héten megküldjük.

Biztosíthatunk mindenkit arról, hogy a higiéniai utasítások gondos betartásával az épületben a fertözésveszélyt elkerüljük!

Felnötteknek az épületbe belépni csak maszkkal, elözetes kézfertötlenítés és lázméres után lehetséges! Az adott helyzetben a "Ringató" foglalkozásai - természetesen csak jó idö esetén - a szabadban lesznek. A Ringatós szülök találkoznak Schell Csillával az iskola parkolójában szombaton 9.45kor, a továbbiakat együtt megbeszélitek. ( Esetleg egy takarót, ülöpárnát hozzatok!)

Péntek este viszont mindenki feltétlen nézzen bele postafiókjába, mert - rossz idö esetére- Csilla ezen az úton jelentkezik!

Az óvoda és az iskola csoportjai továbbra is a megszokott termekben tarthatják foglalkozásaikat.

A viszontlátás örömével, üdvözlettel:

a Freiburgi Magyar Iskola pedagógusai nevében

Furler Andrea 


Kedves Egyesületi Tagok!

Kedves Barátaink!Az elmúlt hetek tétlen és bizonytalan várakozással teltek, az adott helyzetben egyesületi programokat szervezni és meghirdetni nem tudtunk.

Miközben életünk lassan és fokozatosan vissztérhet megszokott medrébe, a közösségi életet továbbra is erös megszorító intézkedések korlátozzák, melyeknek részleges vagy teljes feloldását csak a július 1-töl érvénybe lépö újabb kormányrendelettöl várhatjuk.

Az Alpadia nyelviskola június 22-töl nyitja ki kapuit, igy június 27-töl megkezdödhet a Freiburgi Magyar Iskolában is a tanítás.

A "Quartier33" még július 1-ig zárva tart, ezért e hónapban - reméljük utoljára - a Filmklub online verzióban müködik.

Szeretnénk azonban már most áttekintést adni az elöttünk álló rendezvényekröl!

Az eredetileg májusra tervezett különleges freiburgi városnézést, melynek során jétékos versengéssel fedezzük fel városunk nevezetességeit, egy késöbbi, feltehetöleg júliusi szombat délutánra halasztjuk.

Végcélunk a Münsterplatz lesz , ahol remélhetöleg már egy asztalnál leülve, borozgatással zárhatjuk e vidám napot. A program szervezöje Farkas Ferenc.

Tradicionális júniusi kirándulásunkat - ezúttal is Buza-Kis Imre tapasztalt és kitünö vezetésével - szintén egy késöbbi idöpontra halasztjuk.Imre ezúttal egy könnyü, 12 km-es , pompás kilátással kecsegtetö útvonalat választott a Schluchsee körül, amelyet gyerekekkel, akár gyengébb kondicióval is könnyen meg lehet járni. A túra végen ismét betérünk pihenöre, ebédre egy kellemes fogadóba,

A "Családi nap" július 26-án, vasárnap délután lesz ismét a littenweileri "Tannenberghütte" grillezöben, ahol már tavaly is igen kellemes órákat töltöttünk.

Reméljük, addigra ez a rendezvény kicsikkel-nagyokkal probléma nélkül megtartható!

Szeptembertöl pedig szeretnénk havonta egy szombat délutánra kibérelni a "Quartier33" nagytermét, hogy ott - a régi Klubdélutánok és Törzsasztalok hangulatát felidézve - összejöjjünk.

Lehet, hogy meghallgatunk egy-egy elöadást, biztosan ismét folytatjuk a "Freiburgi Magyarok a nagyvilágban " sorozatot / erre már konkrét jelentkezés van/, de lehet, hogy egy pohár bor, egy csésze kávé mellett kötetlen együttléttel, tereferével töltjük majd el a délutánt.

Minden itt felsorolt rendezvényünkröl idöben részletes leírást ill. meghívót küldünk!

Remélem, mindenki jól viselte az elmúlt hetek-hónapok testi-lelki megpróbáltatásait, az izolációt, a bezártságot, és egészségét megörizte!

Bizom benne, hogy a hosszú szünet után ismét mindenki örülni fog a találkozásnak, az együttlétnek és szivesen jön el az itt felsorolt rendezvényeinkre!

A viszontlátás örömével, egyesületi üdvözlettel a szervezök nevében is:

Furler Andrea

 

Magyar Filmklub

https://www.freiburgimagyarok.com/magyar-filmklub


Kedves Egyesületi Tagok!

Kedves Barátaink!

Kedves Filmkedvelők!

A Magyar Filmklub júniusi bemutatója is "online előadásba" kényszerül.

A film ezúttal Gertler Viktor Állami áruház-a lesz ( magyar zenés vígjáték, 98 perc, 1952 ), ami a szokott helyen a fenti link alatt tekinthető meg. A filmel kapcsolatos információk pedig itt találhatók:

https://port.hu/adatlap/film/tv/allami-aruhaz-allami-aruhaz/movie-143

Das State Department Store ist ein ungarischer Musikkomödienfilm von 1953 unter der Regie von Viktor Gertler mit Miklós Gábor, Kálmán Latabár und Kamill Feleki. Der Film spielt in und um ein Kaufhaus in Budapest, dessen Mitarbeiter gegen Schwarzhändler kämpfen.

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llami_%C3%81ruh%C3%A1z

https://filmarchiv.hu/hu/alapfilmek/film/allami-aruhaz

Itt szeretném még felhívni figyelmüket/figyelmeteket a következő Facebook-csoportokra, ahol is rengeteg filmet lehet magyar szinkronnal, vagy felirattal megnézni.

Filmkedvelők csoportja: https://www.facebook.com/groups/519378811503531/

Filmmúzeum: https://www.facebook.com/groups/1600954806784118/

Retró filmek Kelet-Európa: https://www.facebook.com/groups/1236259216423659/

Magyar Filmek: https://www.facebook.com/groups/MagyarFilmek/ (amit például Kaiser János egyesületi tagunk moderál).

A júliusi 24-i vetítés helyszínét és tartalmát július második hetében közlöm.

Végezetül kívánok mindenkinek egészséges és vírusmentes szép nyári napokat.

Farkas Ferenc

48 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page