top of page

HíreinkBemutatkozás
.pdf
Download PDF • 164KB

Kedves Olvasó! Nagy örömmel és nagy szeretettel várjuk és köszöntjük az új ösztöndíjasainkat Péter-Györgyi Lászlót (Laci) és Földvári Deborát (Debó), aki a kolozsvári teológiáról érkeznek hozzánk és jövő őszig szívvel-lélekkel fognak gondoskodni a badeni gyülekezetekről, azaz Freiburg, Mannheim és Karsruhe városokban és azok környékén. Feladatkörükhöz tartoznak: keresztelők, felkészítés konfirmációra, konfirmáció, felkészítés házasságkötésre, házasságkötés, temetés, lelkigondozói beszélgetések, családlátogatások és egyéb egyéni vagy gyülekezeti kérdés. Bemutatkozó levelük csatolmányként található ebben a levélben. Istentiszteleteink továbbra is ökumenikusan nyitottak mindenki felé. Szeretettel várunk mindenkit, aki magyar nyelven szeretné hallgatni az igehirdetést és beszélgetni honfitársaival, barátaival.


A következő istentiszteletünk időpontja: 2021. október 3. 15 óra

Helyszín: Johanneskirche, Merzhausen, Sankt-Galler-Straße 10a

Igehirdető: Péter-Györgyi László, teológus hallgató Az istentisztelet után átsétálunk a közeli pékségbe (Kaiser Loft, Hexentalstraße 4, 79249 Merzhausen) ahol még lehetőség nyílik egy kávé és egy sütemény mellett elbeszélgetni Lacival, Debóval és egymással. Mindenkit szeretettel várunk!


Testvéri szeretettel: Nelli (Heine Kornélia) presbiter

 

Kedves Filmbarátok!


Most szeptemberben lenne 100 éves a magyar és nemzetközi filmművészet felejthetetlen alakja, Jancsó Miklós. / 1921. szept. 27.- 2014. január 31. /

A Filmklub vezetője, Farkas Ferenc ezen évforduló alkalmából egy rövidfilmet állított össze, amely bemutatja - számtalan izgalmas, humoros és lírai epizóddal fűszerezve - a világhírű, sokszorosan kitüntetett magyar filmrendező hosszú és izgalmas életét, termékeny mukasságát, s betekintést nyújt a rendező szakmai világába is.

Az összeállítás külön érdekessége, hogy nemcsak Jancsót szólaltatja meg a különböző életkorokban készült interjúkban, hanem alkotó- és kortársakat, barátokat, munkatársakat is, s ezen beszélgetések, visszaemlékezések és reflexiók mintegy "kulcsot" szolgáltatnak Jancsó különleges képi világának - az allegórikus és szimbólumokkal teli ábrázolásmód, a visszatérő motívumrendszer - megértéséhez, nemegyszer megdöbbentően egyszerű, profán okokat és hihetetlen "titkokat" feltárva...

Az összeállítást, amely a legutóbbi Filmklubon bemutatásra került, most minden érdeklődő számára itt

közzé tesszük, s egyben köszönjük Ferinek e tartalmas, nagyszerű munkát!

https://ok.ru/video/2773321648744


Furler Andrea


 

28 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page